به گزارش مشرق به نقل از برنا، وزارت امور خارجه آمريکا اعلام کرد قصد دارد به منظور بهبود و افزايش پيوندهاي مردم ايران و آمريکا به جاي ويزاي سه ماهه عادي، به دانشجويان ايراني رواديد دو ساله چند بار ورود اعطا کند.
به گزارش خبرگزاري رويترز، به رغم دشمني بين ايران و آمريکا، اين اقدام، آخرين تلاش دولت باراک اوباما براي دسترسي به مردم ايران به ويژه جوانان است. پيش از اين، دانشجويان ايراني صرفا مي توانستند ويزاي عادي سه ماهه از آمريکا دريافت کنند. اما تحت رويکرد جديد، ويزا به مدت 2 سال معتبر است و دانشجويان طي اين مدت مي تواند به هر ميزاني که مايل هستند در آمريکا تردد داشته باشند.
البته به گفته يک مقام آمريکايي، اين دستورالعمل براي دانشجوياني است که قصد دارند در رشته هاي غيرفني و غيرحساس تحصيل کنند؛ يعني در رشته هايي که به برنامه هاي موشکي و هسته اي ايران کمک نخواهد کرد.
اما هدف واقعي آمريکا از اين اقدام در سخنان هيلاري کلينتون، وزير امور خارجه آمريکا مشخص شد آنجايي که او گفت: "هدف ما رسيدن به جوانان ايراني است که بسياري از آنها در اعتراضات پس از انتخابات رياست جمهوري در ايران حضور داشتند."
در پيام کلينتون که به دو زبان انگليسي و فارسي بر روي سايت وزارت خارجه آمريکا و همين طور يوتيوب منتشر شده، آمده: "ما خواستار گفتگو و تعامل بيشتر با افرادي هستيم که در آينده ايران نقش دارند. تا وقتي که دولت ايران باعث از بين رفتن پتانسيل شما مي شود ما در کنار شما مي ايستيم. ما به دنبال راه هاي جديد براي ايجاد فرصت بيشتر به منظور ايجاد تغيير در ايران هستيم."
البته اين نخستين بار نيست که هيلاري کلينتون به تلاش کشورش براي حمايت از جريان فتنه در ايران اعتراف مي کند. او پيشتر نيز در سخنراني در شوراي روابط خارجي آمريکا از تلاش کشورش براي ايجاد چتر حمايتي جديد از فتنه خبر داد و گفت که اين بار سعي ميشود تا اين حمايتها موجب تضعيف هواداران آمريکا در ايران نشود: "آمريکا در تلاش است تا به طريقي که فعاليت نيروهاي دموکراتيک در ايران تضعيف نشود و همچنين اين نيروها به خطر نيفتند، از آنها حمايت کند".
پيش از او نيز باراک اوباما، رييس جمهور آمريکا در سخنراني خود با ناديده گرفتن کشتار هزاران تن از مردم بي دفاع يمن، بحرين، تونس و مصر گفت:" ما همچنان بر مواضع خود مبني بر حق طبيعي مردم ايران در برخورداري از حقوق بينالمللي شان پافشاري ميکنيم ... مردم بايد از حقوق خود برخوردار باشند و کسي نبايد آن را از آنها دريغ کند."
رئيسجمهور آمريکا سال مدتي پس از اغتشاشات سال 88، لايحه بودجه 55 ميليون دلاري پنتاگون براي جنگ نرم عليه ايران را به امضا رساند. باراک اوباما طي مراسمي در کاخ سفيد لايحه اختصاص بودجه 55 ميليون دلاري کميته دفاعي و نظامي کنگره آمريکا براي جنگ نرم و همراهي با مخالفان نظام جمهوري اسلامي ايران را امضا کرد که با اين اقدام، لايحه اختيارات دفاعي کنگره آمريکا مستقيما به قانون تبديل شد.
اين لايحه که «قانون قربانيان سانسور در ايران» نام گرفته و از بند 1261 تا 1266 بودجه دفاعي پنتاگون در سال 2010 را شامل ميشود، براي نفوذ در ايران، مقابله با فيلترينگ سايتهاي ضدايراني، تحريک قربانيان سانسور در ايران، آموزش الکترونيکي ايرانيان مخالف نظام براي براندازي نرم و شبکهسازي اينترنتي براي اغتشاشگران بعد از انتخابات رياستجمهوري، ارائه آموزشهاي لازم رسانهاي و کامپيوتري براي راهاندازي سايتها جهت اطلاعرساني در بودجه پنتاگون گنجانده شده است.
در اين قانون در کل مبلغ 55 ميليون دلار بودجه به وزارت خارجه اختصاص يافته که به صورت جزئي در بخش اول 30 ميليون دلار به شوراي مديران پخش براي انعکاس فعاليتهاي آنلاين و بهبود سرمايه که بهطور کلي ايران را نشانه ميرود، اختصاص مييابد و در بخش دوم مبلغ 20 ميليون دلار به «يک بودجه جديد براي رسانه، تعامل و آموزش الکترونيکي ايرانيان» براي مقابله با تلاشهاي دولت ايران در انسداد، سانسور و کنترل اينترنت در ايران و در بخش سوم نيز مبلغ 5ميليوندلار به وزارت خارجه براي مستند ساختن و جمعآوري و پخش اطلاعات درباره حقوق بشر بهويژه حوادث پس از انتخابات رياستجمهوري در ايران در نظر گرفته شده است.